Cum sa treceti cu bine de testele de recrutare


Utilizate de catre recrutori, testele de recrutare sunt menite sa evalueze anumite abilitati ale candidatului, cum ar fi logica, capacitatea de reactie. In timpul procesului de recrutare, candidatii sunt adesea intimidati de aceste teste de recrutare, care nu sunt neaparat dificile. Acesta este motivul pentru care ar fi bine sa cunoasteti astfel de teste, reusind sa treceti mai usor peste aceasta etapa a procesului de angajare.
Secretul pentru a trece cu bine un test de recrutare este pregatirea. Cu cat va antrenati mai mult, cu atat scad sansele sa va panicati in momentul in care sunteti in fata angajatorului si primiti un astfel de test. Aceste teste de recrutare pot fi folosite la inceputul procesului de recrutare sau un timpul selectiei. Exista cazuri cand rezultatele testelor de recrutare sunt analizate impreuna cu angajatorul in timpul interviului de angajare.
 Testele de recrutare pot fi: teste de aptitudine, care evalueaza competentele intelectuale si emotionale, teste de cunostinte, care masoara cunostintele voastre intr-un anumit domeniu, teste de personalitate, care ajuta la identificarea abilitatilor voastre. In momentul in care sunteti anuntati ca veti fi supus unui teste de recrutare, nu ezitati sa intrebati angajatorul ce tip de test va urma sa rezolvati, pentru a putea sa va pregatiti.
Oricare ar fi tipul de test de recrutare trebuie sa ramaneti calmi si concentrati. In momentul in care ati fost chemati la un interviu si ati fost anuntati ca veti sustine un test de recrutare, trebuie sa aveti incredere in voi insa nu trebuie sa exagerati. Excesul de incredere va favoriza lipsa voastra de concentrare ceea ce ar putea conduce la pierderea job-ului respectiv.
Aceste teste de recrutare sunt importante atat pentru angajator, cat si pentru candidati. Testele de recrutare va ajuta sa evitati sa acceptati un job pentru care nu aveti calitatile necesare iar adevaratele voastre calitati nu pot fi puse in valoare. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cumparati produse de la partenerii nostrii