Testul de recrutare : sfaturi si exemple


Testele de recrutare sunt utile in evaluarea logicii candidatilor, inteligentei lor, capacitatii de adaptare, personalitatii… Nu trebuie sa va alarmati, deoarece nu rezultatele acestor teste decid daca veti fi angajat sau nu. Testele de recrutare sunt utile doar pentru a ajuta in luarea unei decizii.
Tipuri de teste de recrutare:
Teste de aptitudine si inteligenta - Prin aceste teste angajatorii vor sa evalueza logica voastra si capacitatea de deducere si adaptare. In general aceste teste sunt gen teste Domino, serii de cifre, jocuri de cuvinte.
Teste de personalitate - Aceste teste determina personalitatea voastra. Spuneati in scrisoarea de intentie ca sunteti dinamic ? Acum trebuie sa demonastrati acest lucru.
Testele de personalitate de impart in doua mari categorii: - chestionare de personalitate; - teste proiective. Teste de competente si teste profesionale - Prin aceastea se evalueaza nivelul cunostintelor si competentelor voastre intr-un domeniu precis.
Aceste teste difera in functie de postul dorit. De exemplu, pentru o secretara va fi un test de ortografie. Daca aplicati pentru un post in domeniul comercial, testul consta intr-o simulare cu angajatorul, care sa-i permita sa descopere capacitatile voastre de vanzare.
Sfaturi - Este posibil, si indicat, sa rezolvati teste de inteligenta. In acest fel ajungeti sa intelegeti logica si mecanismul lor. - Pentru testele care au o durata limitata, nu este indicat sa ramaneti blocati asupra unei intrebari care va pune probleme.
Trebuie sa tineti cont ca obiectivul unui test este sa dati maximum de raspunsuri.
- Cititi cu atentie cerintele testului, si daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa cereti explicatii suplimentare.
- Daca vi se cerea sa raspundeti la un test de personalitate, incercati sa ramaneti naturali si cat mai spontani. Este bine de stiut ca intrebarile de repeta, si daca mintiti, angajatorul isi va da seama de acest lucru. Angajatorul are obligatia de a informa candidatii despre metodele care sunt utilizate in procesul de recrutare. Chiar daca nu ati fost angajat, puteti sa intrebati despre rezultatele testelor voastre. In acest mod, puteti sa va pregatiti pentru a fi mai performant in cadrul unei viitoare intalniri. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


0 Responses So Far:

Cumparati produse de la partenerii nostrii