Testul: un criteriu de recrutare!


Angajarea unui nou colaborator este un pariu pentru viitor. Prudente, companiile cauta sa se asigure la maximum de candidatura voastra. Testele de recrutare reprezinta un prim pas. Dupa ce ati raspuns unei oferte de angajare, dupa ce ati trimis scrisoarea de intentie si CV-ul, trebuie sa fiti in masura sa raspundeti la o serie de teste psihologice, de aptitudine sau de intelegere…Aceste teste de recrutare ii ajuta pe angajatori sa faca selectia candidatilor in functie de anumite criterii avantajoase.
Testele de recrutare, in aceeasi masura ca si CV-ul sau interviul, sunt decisive in procesul de recrutare, spre disperarea candidatilor care le abordeaza adesea cu stres si teama. Testele de recrutare pot fi un atuu mai ales pentru candidatii fara experienta, deoarece prin intermediul acestora pot convinge angajatorii de capacitatile lor. Aceste teste de recrutare, care sunt din ce in ce mai utilizate, confirma angajatorului prima impresie despre candidat. Este foarte important sa fiti naturali, sa fiti voi insiva si sa aveti incredere in voi! Testele de recrutare nu se limiteaza la testarea inteligentei si rapiditatii candidatilor.
Inainte de angajare, companiile trebuie sa stie:
- daca acestia se pot integra in cadrul echipei exitente;
- daca sunt dispusi sa accepte noi metode de munca;
- cum s-ar comporta in cazul unor esecuri succesive.
Pentru a trece cu bine peste testele de recrutare, puteti sa va antrenati inainte. In acest fel puteti intelege mecanismul de functionare a testelor si veti depasi mai usor aceasta etapa. Pentru a veni in ajutorul vostru, multe companii pun la dispozitia potentialilor candidati modele de teste de recrutare. Este indicat sa tineti cont de sfatul lor si sa le rezolvati! In fata dificultatilor de selectie a candidatilor angajatorul va avea nevoie de ajutor. In primul rand, testele i-l pot aduce, mai ales ca ele sunt un instrument forte de masurare a capacitatilor intelectuale si caracteristicile personalitatii. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


0 Responses So Far:

Cumparati produse de la partenerii nostrii