Testul de inteligenta emotionala


Inteligenta emotionala este un concept care a fost popularizat de scriitorul si psihologul american Daniel Goleman. Inteligenta emotionala a fost definita ca abilitatea de a observa si de a intelege personalitatea altora si, in acelasi timp, de a ne controla propriile noastre reactii in ceea ce ii priveste.
Sunteti empatic sau tiranic? Sunteti calm cand trebuie sa rezolvati un conflict sau, dimpotriva, ridicati tonul? Aceaste lucruri vrea angajatorul sa le determine cu ajutorul unui test de inteligenta emotionala.
Testul de inteligenta emotionala poate fi folosit in recrutare, in evaluarea interna sau in stagiile de formare a angajatilor.
Obiectivul testului de inteligenta emotionala este de a masura capacitatea angajatului/candidatului de a intelege propriile emotii si de a stabili legaturi armonioase cu ceilalti. Specialistii din Romania sunt inca la stadiul de familiarizare cu conceptul de inteligenta emotionala, putine fiind firmele de recrutare care sustin programe de dezvoltare a inteligentei emotionale, precum si mai putine la numar fiind organizatiile din tara noastra care constientizeaza impactul acestuia in conducerea unei afaceri. Inteligenta emotionala are o valoare mai mare decat o diploma sau decat un CV, deoarece, in prezent, companiile pun din ce in ce mai mult accentul pe conducatori capabili sa aduca un plus de creativitate, de intuitie, lideri capabili sa decida si sa isi exprime adevarata lor dimensiune umana.
Inteligenta emotionala este calculata pe baza unor teste implicand gradul de implicare in comunicarea cu ceilalti, cunoasterea de sine si intelegerea propriilor sentimente, exprimarea sentimentelor, atat pozitive, cat si negative negative, reactia in fata intimitatii, respectul de sine si mandria, gradul de dificultate in a realiza o sarcina si implicarea in realizarea acesteia. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cumparati produse de la partenerii nostrii