CV-ul care atrage atentia angajatorului


Sfaturile si sugestiile pentru redactarea unui CV sunt foarte importante, insa depinde doar de voi daca le veti pune in aplicare.

Puneti accentul pe simplitate
Un CV nu este altceva decat prezentarea pregatirii, experientei voastre profesionale si hobby-urilor. Folositi CV-ul pentru a pune in valoare punctele voastre forte, dar fara a intra in detalii. Scrisoarea de intentie si interviul sunt suficiente pentru acest lucru.
Puneti accent pe realizari
Folositi verbe de actiune si puneti in valoare realizarile cele mai importante. Nu insiruiti toate sarcinile pe care le-ati avut in functiile anterioare.
Adaptati CV-ul in functie de companie
Angajatorii primesc foarte multe cereri de angajare. Deci, daca aplicati pentru un job in domeniul IT, aveti grija sa prezentati acest aspect inanite de a incepe sa enumerati functiile anterioare. Mentionati acest lucru in obiectivul CV-ului.
Fiti sinceri
Sa mintiti in CV este o pierdere de timp atat pentru voi, cat si pentru un eventual angajator. Adaugarea unei perioade de cateva luni pentru o experienta profesionala vi se pare o idee buna, dar in cazul in care acest aspect va fi descoperit, cu siguranta candidatura voastra va fi respinsa.
Activitati extra-curriculare
Daca sunteti abia la inceputul carierei profesionale, pentru a personaliza CV-ul vostru este de preferat sa vorbiti si despre realizarile din timpul anilor de studiu. De asemenea, precizati daca ati avut un job de vara sau o scurta colaborare pentru un proiect. Acest lucru demonstreaza ca sunteti o persoana entuziasta, cu initiativa.
Analizarea CV-ului de inca o persoana
Cum este cazul si pentru alte documente, citirea CV-ului de inca o persoana este utila atat pentru identificarea greselilor, cat si pentru unele sfaturi. Nu trimiteti niciodata CV-ul imediat dupa ce ati terminat redactarea lui. Reveniti asupra lui peste cateva zile pentru a-l reciti si eventual sa-l trimiteti angajatorilor.
Referinte
Daca aveti referinte, nu ezitati sa le mentionati in CV. Inainte de a utiliza numele persoanelor respective, contactati persoanele si cereti-le acordul.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


0 Responses So Far:

Cumparati produse de la partenerii nostrii